Inici Rutes Calendari 2013 Classificació Membres Notícies14-11-2012

CANAL YOUTUBE

CANAL FLICKR

segueix-nos al

 

 

WEB PATROCINADA PER

fes clic per veure

 les ofertes

 

 

 

 

 samarreta bttrus

 

Imatges

On Esmorzem

QUÈ ÈS EL DESCANS ACTIU?

 

A l'hora de recuperar ... millor descans actiu

Fonamentalment hi ha dos tipus de descans:

Descans total : És el que la paraula diu, principalment no fer res de la rutina física quotidiana. Aturar del tot un dia o un període de temps

Descans actiu : És realitzar la mateixa activitat esportiva però a un ritme no superior al 60% del teu pols màxim.

Quan podem fer servir el descans total i quan el descans actiu?

El descans total és recomanable almenys una vegada a la setmana per regenerar el nostre organisme i sobretot per desintoxicar psicològicament de la rutina. També recomanable el dia després d'un entrenament o prova extenuant, en què et fan mal fins les pestanyes. Una marxa, una cursa, un entrenament esgotador que t'ha quedat agulletes per tot arreu ... L'endemà descansa del tot.

El descans actiu  Quan surts a fer exercici al 60% de la teva intensitat, bé sigui córrer a peu, anar en bici, nedar, caminar ... estan treballant els músculs de les cames a una molt suau intensitat. Aquest exercici, més que un treball a nivell muscular és com un suau massatge. Al no tenir una gran càrrega (no han de fer molta força perquè la intensitat és baixa), el moviment muscular que realitzem permet un important increment del reg sanguini i sol · licita al cor que enviï sang a tots els músculs. Aquesta aportació de sang durant l'exercici suau ens ajuda a eliminar les toxines dels músculs i alhora ens aporta noves nutrients. D'aquesta manera recuperem els nostres músculs i les bones sensacions molt abans que si estiguéssim aturats.

El descans actiu sempre és recomanable fer-ho amb un exercici en el qual estiguin implicades les cames. El motiu és molt senzill: a músculs més grans fent una recuperació activa a una intensitat suau, més gran serà l'aportació de sang requerit, per la qual cosa major serà l'aportació de nutrients que recorri el nostre cos en aquest entrenament de recuperació i major serà la nostra recuperació . No podem fer un entrenament de recuperació amb el tren superior. Bé, es pot fer, és clar que sí, però tindrà més efectivitat si aquest es realitza amb els músculs més grans del nostre cos, i aquests es troben en el tren inferior, a les cames.

IMPORTANTÍSSIM : No et passis amb la intensitat. Que el descans actiu sigui un entrenament suau. Si et passes i vas més ràpid, no serà descans, es convertirà en un entrenament. Si cal, surt sol. Millor sol que mal acompanyat.

Recorda preparar i seqüenciar els teus descans igual que prepares els teus entrenaments. DESCANS ÉS UN ALTRE ENTRENAMENT MÉS . Si no ho fas bé, no avançaràs en el teu estat de forma.

Sigues egoista amb el teu descans i escolta al teu cos. Només respectant el que el teu organisme et demana, aconseguiràs millors resultats.

 
 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.