7-Juliol-2012  DESCENS A VALLNORD

Bttrus: Jordi V, Joan, Xavi P, Enrique i Carles

 

DSC06415

DSC06394 

 DSC06395

DSC06396

DSC06401

DSC06404

DSC06420

DSC06421

DSC06445

DSC06444

DSC06443

 

 

Arriba el dia més esperat del nostre company en “Descender”, el 7 de Juliol, Descens a VallNord, Bike Park.  

Sortim a les 7h del matí, amb la presència d’en “Descender”, “Physio”, “Bulldozer” i el “De la coixa” direcció a Andorra amb la intenció de complir el nostre somni, estar tot el dia baixant sense haver de pujar, com diu el nostre estimat Phsio.

 Després d’unes 2hores de viatge arribem a destí i ens dirigim a la botiga per a triar les “màkines” de Downhill. Aleshores es quan sorgeix la primera sorpresa del dia,  a la botiga ens diuen que només els queda una. Cap problema, baixem carrer avall ens busca d’altres botigues i a la tercera... salvats! Una parell de carpes plenes de Commençal. Després fer cua...Tampoc els en queda cap.

A més d’un li comença a canviar la cara i a fumar-se unes quantes cigarretes.

Marxem de la Massana direcció a la Caubella (sector Pal) on ens han dit que també lloguen bicicletes, és la nostra última oportunitat. Amb la sort que caracteritza els bttrus, trobem les quatre últimes bicicletes de la botiga, unes Moondraker de downhill amb 200mm de recorregut de forquilla, quina por!

Un cop protegits, perdó vestits, (posat el peto, genolleres i casc integral) se’ns afegeix el Carles un company de Santpedor que ja disposa per sort, de btt pròpia.

Ara si, ens disposem a iniciar la ruta d’avui, es presenta un pèl llarga però això no es problema, tot és descens. El nostre guia d’avui és en “Descender” ja que la resta som novells i ell ja domina bastant el terreny.

Comencem doncs la primera baixada, el seu nom ja ho diu tot “Route66”. trobem trialera, corriol peraltat, vaja de tot una mica  i comprovem que aquestes “màkines” s’ho mengen tot!!

Un cop arribats al final, ens n’adonem que comencen a carregar-se les cames i les mans de tant frenar i això que tans sols és la primera baixada.Continuem per carretera l’enllaç fins el telecabina de Massana per a comprar el forfait de l’estació. Es aquí on podem recuperar forces per a poder continuar el llarg dia que ens espera.

 

La resta de baixades... que us podem explicar??? Doncs per començar, llepada del  “Bulldozer” primer i no gaire més tard i més forta del “De la coixa” amb alguna petita rascada i contusió (evitant donar-li feina al Physio), punxada del “De la Coixa” al principi de la “Maxiavanlache”, una altre punxada d’en Carles àlies “Seur” i diversitat de rutes amb diferents graus de dificultat per a descarregar tota l’adrenalina possible.

Arribats al migdia, quarts de tres, decidim fer una paradeta per dinar mentre ens reparem una de les punxades de les mtb. Menú del dia: Maxibotifarra andorrana, en aquest estació tot ho fan a l’engròs! Aprofitem per descansar i xerrar d’aquesta nova experiència del descens mentre en “Bulldozer” i en “Seur” preparen les càmeres de filmar.

Amb la mandra de després de dinar, ens animen a fer els últims descens del dia organitzats pel “Descender” tot una sherpa. Malgrat el cansament, mantenim tots cinc un bon ritme que ens permet anar agrupats fins a les 18h quan decidim plegar, no per ganes si no perquè alguns tenen una mica de pressa.

En fi, descens brutaaaal, temps agradable i bona companyia, què més es pot demanar?

Per cert, oficialitzem aquesta sortida com a fixa al calendari BTTRU.

text: Xavi P

fotos: Joan

vídeo: Enrique

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.