31-05-2009

  Pujada a la Serra del Boumort des de Hortoneda

 

Bttrus:  Josep M¬, Oscar, Pep, MartÝ i Ivan

Convidats: Jose, Pere

 

 

 

LA SERRA DEL BOUMORT

 

 

 

Hortoneda

 

La Serra del Boumort

 

Parada al Coll de la Creu

 

Al refugi

 

Lo sherpa mig mort al Boumort

 

L'Alšada imposa respecte

 

A tots menys a un

 

The Sobrat

 

Per que no portÓvem parapent, si no...

 

Admirant el PantÓ de Sant Antoni

Sortim d'Igualada a les 6:30 am, 5 bttrus i dos companys de rutes, en Jose i en Pere.

Arribem a la Pobla de Segur i parem a esmorzar al primer bar que trobem, i un cop llestos seguim fins a Hortoneda on nomŔs sortir del cotxe ja ens donem compte de lo MAGRES que les passarÝem.

Arrenquem a les 10:00 i nomÚs comenšar i sense escalfament previ, 14 quil˛metres de rampa amunt, i rampa de la bona, de la que fa suar. Fem una primera parada desprÚs de la primera hora de pujada al Coll de la Creu on te˛ricament hi havia l'˙nic punt d'aigua de tota la ruta, i si, hi era, per˛ seca.

Ens quedaven quasi 11 qms de pujada que per variar no varen ser mÚs suaus que els que ja portÓvem, rampa darrera rampa, 1 hora i 45 minuts mÚs desde la ˙ltima parada fins arribar al refugi del punt mÚs alt de la ruta al Coll de Planell Ras.

Feta la part mÚs dura "aix˛ Ús el que pensÓvem" ens quedava gaudir d'unes baixades per pista que tampoc eren molt dretes i no s'acabava d'anar rÓpid del tot.

La part mÚs xula era per arribar, el Barranc de la Creueta que resulta que l'havien arreglat de tal forma que ni trialera ni barranc ni res, a sobre hi han fotut una tanca i no s'hi podia passar, sense pensar-ho, varem seguir avall fins que un sheriff local amb una pick up blanca ens va dir que per allÓ no es podia passar i que donÚssim la volta, li varem dir que avises al guarda o a alg˙ amb autoritat i passant d'ell reprenem el camÝ.

El molt CABRË ens seguia amb la pick up fins al punt que amenašava la nostra integritat, i amb un cop de serenor el vam deixar passar, ja que havia dividit al grup, i no volÝem merder.

Ens quedava la part DURA amb que no hi comptÓvem del tot, una rampa de entre un 18 i un 25% de un quil˛metre i mij que excepte el Pere que estÓ fet una bŔstia la resta la varem fer quasi tota a peu i parant a agafar aire cada 5 minuts, allÓ el Pere ens va donar una llišˇ de com es puja una trialera amb pedra solta.

Un cop d'alt de tot nomÚs ens quedava planejar un pel i on era obligat parar de tant en tant i fer OOOOOHHHH !!!!! Úrem a d'alt de tot d'uns cingles preciosos i davant nostre hi havia una caiguda lliure impressionant, les vistes amb el PnatÓ de Sant Antoni al fons era el millor de tota la sortida, nomÚs ens quedava una baixada d'uns 10 qms fins a Hortoneda a recollir cotxes...

...i cap a l'HOTEL SOL╔ de La Pobla de Segur, on es va dinar forša bÚ i barat "llÓstima del servei" i on ens deixaren dutxar-nos, cosa que agra´m d'all˛ mÚs.

No es de les millors que em fet, suposo que la falta de la trialera del barranc que era el millor que hi havia, va fer perdre molts enters al global de la ruta.

Un 6 sobre 10.

 

 

 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.