24-Octubre-2010  Sant Joan de Mediona - La Llacuna

Bttrus:  Jose G, Alberto, Toni i Ivan

 

 La vinya 03

 La vinya 02

 IMG_4731

 IMG_4730

 IMG_4729

 

 

 La vinya 01

3ª edició d'aquesta ruta, que és una gran alternativa quan ja no saps quina fer...

Variem el començament del trak i pugem per la Serra de la Guàrdia fent un corriol de pujada "durillu" amb pedra i bastant tècnic que ens fa treure el millor de nosaltres i un com coronada la carena seguim per un corriol de característiques semblants de baixada cap a la pista de la Pobla de Claramunt on remuntem fins empalmar amb un altre corriolet que ens deixarà a Les Garrigues.

Per no perdre el costum passem la urbanització i un altre corriol ràpid al principi però que es va complicant amb rocs i arrels de tal forma que cap al final no pots perdre la concentració ni un sol segon si no vols patir una caiguda a les roques de les que fan pupa.

Un cop a pista ample, travessem la carretera de Carme, pugem fins a Vilanova d'Espóia, la Font del Bosc i amb un últim corriol un pel malmès per les últimes pluges i ple de rocs fins a Sant Joan de Mediona a esmorzar on sempre, al Caliu.

Arriba l'hora de la VERITAT, la gran "pu**da" d'aquesta ruta, com ja em comentat en edicions anteriors, és la brutal pujada que ve tot just després de l'esmorzar. La primera, una rampa de 3 km amb un final d'un 17% de pendent que deu n'hi do... seguirem per uns bonics trinxa-cames i amb unes fortes rampes finals, sobretot la última que et fa recordar els avantpassats del que va dissenyar el traçat del camí de la Serra de la Llacuna.

Tant el Maki com el l'Alberto estan en bona forma i pugen força be, el que les va passar un pel magres va ser l'Infiltrat, cosa normal ja que el dia anterior ja va fer 30 o 40km en btt i ho va pagar un pel.

La gran baixada que ve a continuació s'ha vist greument afectada per les pluges de principi de mes i s'hi han fet tot tipus de reguerots, d'aquells que si et fots dins l'has cagat, i rocs de dimensions considerables. El que abans era una baixada que és podia fer més o menys ràpida "amb molt de ceny" ara és pràcticament una trialera des de dalt de tot fins baix, perillosa fins i tot si es baixa amb una màquina de descens diria jo...

Un cop a La Llacuna, tornada per la creu, coll de la Portella i cap a caseta a les dues per dinar.

fotos: Ivan

text: Ivan

Sant Joan de Mediona - La Llacuna 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.