20-Març-2011  Igualada-Rajadell-Z-Cogulló i la Trialera

Bttrus:  Jose G, Jose Luis, Toni, Xavi, Joan, David, Pepe i Ivan

 

 P1000085

 A dalt de la Zeta de Rajadell

 P1000082

 P1000081

 P1000079

 P1000078

 P1000077

 P1000076

 Pujant la Zeta

 La Zeta

 Esmorzar

 A dalt del coll del mort

 P1000060A dalt del coll del Mort amb Montserrat al fons

 A dalt del coll del Mort amb Montserrat al fons

 El Xavi no ho veia gaire clar!

 

Degut a la anulació de la Ruta a Vallfogona del Riucorb decidim fer-ne una de llarga aquest diumenge, i per llargues... cap a Rajadell que hi falta gent.

Sortim d'hora, sobre les 8:00 per Can Roca i per la variant del Servitge. El terra estava immillorable, sense pols i amb molta adherència ja que la nit abans havia plogut breument i no havia arribar a entollar, per tant era ideal per la pràctica de la btt.

Ens plantem a Castellfollit i les olors de carns a la brasa típiques de Ca l'Andorrà i del Centre ens fan pujar el ritme, ja que encara ens falta gairebé una hora pel nostre torn d'esmorzar.

Baixada per asfalt fins al Pla de Fontanelles on tombem a esquerra per fer el Collet del Mort, amb unes primeres rampes de plat petit, tret d'algun animal de tir que a sobre no calla i un cop dalt la gran baixada fins a Rajadell on esmorzem d'allò més be a Cal Isclet, les mongetes estan impressionants i el servei és immillorable.

Un cop farts i després del tradicional txupitu d'oruxo d'herbes iniciem la duríssima tornada per la temuda Zeta, la pujada et deixa escalfar les cames abans de les rampes dures, cosa que s'agraeix, perquè en fred i a sobre farts ens faríem mal.

Dos escapats clars comencen a fer forat, el Maki que està en una forma envejable i el Sherpa que ho intenta, passat el tram més dur fem un reagrupament per esperar l'amic Pepe dels Rovellats que tot i no estar al 100% el tio aguanta com un campió. Aquesta pujada fa aproximadament 10 km des de Rajadell i acumula més de 500 metres de desnivell amb rampes que superen el 17%... ideal pels als masoquistes.

Un cop al Cogulló "centre de Catalunya" foto de rigor i decidim fer la baixada per la trialera, que per cert, està fatal. Després d'alguns fiascos per part de tots, ens plantem al camí de baixada cap a Castellfollit i fem la tornada per pista i més pista i cap al Servitge altra cop ja que es fa tard per dinar.

 

text: Ivan

Fotos: Toni

 Rajadell i Cogulló per la Z 3D

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.