2-04-2010  Poblet i el Mata-Rucs

Bttrus:  Josep Mª, Martí, Jose G, Pere, Alberto, David, Futi, Capi, Ruben, Ivan i Joan Carles

 

 

BTTRUS a Poblet

 

EL MATA - RUCS SENCER

 

L'Esportell

 

 

MTB Autèntic...

 

Sant Joan de la Muntanya

 

L'Ave currant

 

Una paradeta

 

L'Ave reparant una coberta

 

Mola d'Estat 1.127m

 

El Mata Rucs

 

Mirador de la Pena

 

Monestir de Poblet

 

La primera gran ruta del 2010 ja és al sac

Gran idea del Pere d’anar a Poblet a muntar-ne una de grossa, i com ve sent costum, plena de corriols i vistes que fan que el btt a casa, ens torni a sorprendre gratament.

Sortim d’Igualada puntuals "cosa rara" a les 7:00 am i a les 8:10 som al pàrquing de la Masia Sagués,tel: 977 870 063 a la carretera de Poblet a Prades, que molt amablement ens donen d’esmorzar, previ avís, on dinarem al acabar i on començarem l’aventura.

 

Sortim a les 9:40 direcció l'Espluga de Francolí i ens dirigim cap a Sant Miquel, on han posat una cadena molt bonica la qual saltem amb alegria. Primeres rampes per pista, una ascensió suau amb un pendent ideal per portar un ritme alegre, ideal per mantenir el grup junt. Arribem al primer corriol, per variar, massa bèstia de pujada i, btt al coll cap amunt.

En un tres i no res ens plantem al primer mirador del dia, Sant Joan de la Muntanya, unes vistes precioses, i baixada pel mateix corriol de pujada, lloc perfecte pels sonats de les trialeres.

Seguim direcció La Pena, i ens quedem sorpresos per la quantitat de fonts que hi ha arreu.

Primera ensopegada del dia, que en tindrà vàries, l'Ave, que en un atac de geni peta la cadena. El grup sencer va quedar amb la boca oberta al veure la velocitat del mestre Ave a arreglar un trencament de cadena, ni a la Fòrmula 1 van tant a sac.

Seguim pujant pel Coll de la Mola entre corriols empedrats fins fer el cim del dia, La Mola d’Estat (1.127m). Es tracta d’uns cingles verticals que als nostres peus fan que et sentis com una formiga davant d'un abisme. Des d’allà es divisa el port de Tarragona, Capafonts, La Serra de la Mussarra i els Ports de Tortosa. Unes vistes impressionants, que fan que un es senti orgullós de la seva Terra.

Comencem el descens per un corriol força entretingut, amb pedres esmolades com ganivetes fins al punt que al Sherpa l’hi fan un set a la coberta d'uns 3 cm, cosa que fan que el gran mestre Ave torni a fer una demostració de com no quedar-se mai tirat a la muntanya i fa una reparació amb parxes i cinta aïllant que permeten acabar la ruta. Gràcies Josep Maria.

Mentre reparen al Sherpa a algú altre se l'hi desinfla una altra roda i som'hi 2 intervencions al mateix moment.

Perdem gairebé 40 minuts que s’obliden ràpidament degut a l’atenció requerida per els corriolets i la ràpida arribada al Mirador de la Pena, d'allà fins al Pou de Glaç i enfilem la part més divertida "i perillosa" del dia. La senda del Mata-Rucs és un corriol estret, ràpid i sinuós on s'han de tenir els sentits ven alerta ja que hi han corbes amb uns tallats que podrien portar a un final no desitjat.

Una altra punxada, aquest cop el Capi, cap problema, l'Ave és a prop i torna a fer valer la seva velocitat a l’hora de canviar una càmara.

Seguim pel Mata-Rucs fins al final on gairebé tots portàvem dibuixat un somriure a la cara per un dia de btt perfecte.

Tornem a la Masia Sagués on ens tenen el dinar a punt i ens comenten que si fem aquesta ruta a l’estiu, podrem aprofitar unes dutxes a la piscina de la mateixa masia. Per tot plegat, atenció, qualitat-preu i servei, val la pena tornar-hi.

La valoració és obvia, un 10, ruta que cal repetir, de segur que el coi del Mata - Rucs i demès corriols tornaran a ser objectiu BTTRU.

fotos, vídeo i text: Ivan

 

 

 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.