16-Octubre-2011  MONTSEC 2011

Bttrus:  Lluis, Xavi, Toni, Pere, Oscar i Ivan

 

 

 Al Cogulló amb el poble a sota

 A l'ermita

 Montsec

 L'ermita amb l'obus de campana

 Ampliar per veure el bttru

 Montsec

 

 

 

Seguint el nostre afany de conèixer el màxim possible del territori català, el nostre amic Lluis ens proposa fer una ruta pels seus dominis tot sortint de Vilanova de Meià i endinsar-nos al cor del Montsant amb parada prèvia per esmorzar a Artesa de Segre.

Sortim direcció nord per asfalt, per tal de fer la primera pujadeta del dia. Es tracta del Cogulló "no pas del que tenim a l'anoia" però de les mateixes característiques "no sé que tenen els cogullós que tots et fan suar". Passem dels 600 metres d'altitud de Vilanova fins als 1.003 del cogulló tot per pista sense cap complicació. Un cop dalt de tot es gaudeix d'una vista immillorable del poble i de tota la Serra del Montsec... impressionant.

Tornem sobre les nostres passes i trenquem a dreta cap al camí de la Serra de Paús ja de pujada i ens dirigim cap a l'ermita de La Mare de Deu del Puig de Meià, que és un altre mirador que et deixa bocabadat, la particularitat de l'ermita, és la campana, si us fixeu bé a la foto, observareu que no és tal campana sinó un obús de la guerra civil, ja que la original la van pispar.

Tornem enrere i ara ja si agafem el camí del Montsec, les cingleres i les parets verticals d'aquest monstre de pedra son brutals, val la pena de tant en tant fer una parada per gaudir de la vista.

Ara ve el plat fort, 7 km de pujada amb més de 500 metres acumulats ens deixen al punt més alt de la ruta, 1.312 metres i des d'on comença un espectacular descens de 700 metres negatius i de 8 km.

Tota la baixada és per pista i amb no gaire adherència. La timba que ens queda a la dreta és ven be per aixecar el vol els parapents. Baixem com folls fins i tot avançant un 4x4 i volant a cada salt, el repicar de la graveta fan que els braços i les mans s'engarroten i vam haver de parar just abans d'arribar al poble per desentumir i fer un reagrupament.

Acabem la ruta i anem a dinar a la Penya Blaugrana de Vilanova de Meià, tot correcte, tot i la fama dels pollastres de la zona no n'hi ha per tirar coets.

La ruta no és gaire llarga, però si un pel dura en quant a desnivell, apta per pràcticament tothom ja que no te cap dificultat tècnica. El millor,les espectaculars vistes del Montsec.

 

Text: Ivan

Fotos: Toni

Vídeo: Ivan

 3D

 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.