21-03-2009

Igualada - Sitges en BTT

Bttrus:  Josep Mª, Jose, Martí, Oscar i Ivan

 

1ª edició de la Igualada - Sitges dels Bttrus, i es pot definir amb una paraula, DURA.

És una ruta ideal per qui li agradi el Btt extrem perquè te de tot, molts quilòmetres, corriols, molts corriols, trialeres, trams molt tècnics i trenca-cames a dojo.

De vegades un IBP no reflecteix la duresa d'una ruta, en aquest cas ens va donar un 183 d'IBP però tots els integrants de la sortida estem d'acord que es queda curt ja que son 5 o 6 cims i els 2 últims "massís del Garraf inclòs"  i amb 60 quilometres a les cames i encara en faltaven ens en faltaven 26, la cosa era poc més que trencadora.

Sortim d'Igualada a les 7:15 d'un dia tapat i amb moltes ganes de fer una gran ruta, d'entrada pugem als dipòsits de Vilanova del Camí i ens llancem avall direcció La Pobla, abans d'arribar-hi agafem un corriol "que no coneixíem" en vem gaudir com camells al desert fins arribar a Les Garrigues.

D'allà fins a Vilanova d'Espòia i a la Font del Bosc on comença el 2ºn cim "Santa Maria d'Orpinell" i baixada cap a Sant Joan de Mediona on ens varem trobar en mig dels corriols un munt d'arbres encara de la gran ventada del febrer i que ens varen fer perdre un munt de temps ja que no hi havia forma de fer mès de 500 metres sense haver de saltar o bordejar un arbre.

Seguim baixant per el riu Mediona per un corriol preciós fins arribar sota el castell de Mediona, i com no, un "pujadón" brutal fins a coronar el castell on es gaudeix de uns vistes espectaculars dels cingles de la zona.

Parada per esmorzar i agafar forces abans de la brutal baixada "on algú es va marcar 2 rectes" que ens duria fins al pla immens de la Granada.

A partir d'aquí tot avorridament pla...

I quant ja portem 65 quilòmetres comencen les pujades altre cop, la primera es pel parc natural del Garraf i es fa força llarga i per acabar-ho d'adobar ve l'últim cim acompanyat d'un corriol amb moltíssima pedra i força tècnic de uns 2 qms. que ens van acabar de trinxar els braços.

Per fi, la última baixada... ja fins a Sitges, que llàstima que feia fret que si no anem de pet a l'aigua.

Dinem al passeig a la Santa Maria "30€ per cap"  i com que el divendres anterior varem deixar els cotxes aquí, cap Igualada.

 

IGUALADA - SITGES 2009

 

 

El corriol

 

El Castell de Mediona

 

Cap allà es va a Sitges...

 

Descans merescut

 

Punxades, per variar

 

Sitges city

 

 

 
 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.