3-Abril-2011  Corriols al Turó de l'Abellana

Bttrus:  Jose G, Oscar, Jordi, Xavi, Jose Luis, Joan, David i Ivan

 

 

 

Pinta que farà un dia d'escàndol, sense vent i amb sol. Sense pensar-ho gaire tirem cap a can Bohigas per enfilar pel camí de Sant Pau de la Guàrdia. Amb les obres que hi fan a l'enllaç amb la carretera de Manresa costa un pel orientar-nos però de seguida trobem el camí.

A les primeres rampes sembla que ningú te ganes d'apretar tret del Merengue, de cop i sense anestèsia el Maki fa la primera escapada amb el Sherpa i el 200 que se l'hi foten roda, el ritme és demoníac i el 200 es va quedant mica en mica. Com dos possessos els dos primers arriben a la cruïlla amb la pista de Castellolí seguits pel 200, el Sobrat i el Merengue i poc després la resta.

Ens plantem al Celler de la Guàrdia pel corriol del darrere i com és habitual en pocs minuts ja tenim les plates de brasa a taula.

La part xula de la ruta ve ara. Baixem cap a La Bauma de Can Solà on ll Descender i el Maki van descavalcar en l'intent. La Bauma no deixa a ningú indiferent per la bellesa i les mides d'aquesta, és impressionant.

Tot segui enfilem pel coll del Bruc la pista que va cap a Miramar i tot just 1 o 2 km ve el primer corriol, suau, gens tècnic, però molt guapo i ràpid.

Ens plantem al Pi Gros i comencem la baixada en busca del corriol bèstia del dia.

Al igual que el primer és apte per a tothom tret que al vell mig nosaltres fem una trialera "o al menys ho varem intentar" que empalma al corriol que va paral·lel per sota. Aquesta trialera està per que la jubilin, feta caldo, amb un reguerot central que fa gaire be impossible de baixar-la sobre la btt.

Més corriols ens porten al camí dels Masets i cap a la pobla.

Pugem pel camí dels dipòsits i agafem la variant del corriol del turó de la Guàrdia. Empedrat i tècnic ens fa treure el millor de nosaltres mateixos, sobretot la pujada final. Corriolets i trialeretes i ja som al parc fluvial de Vilanova del Camí.

 Corriols al Turó de l'Avellana 3D

 

 

 

text: Ivan

Vídeo: Ivan

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.