24-març-2013  Corriols: el de la Portella, la Serp, la Traca i cap a Tous que hi falta gent.

Bttrus: Jose G, Jose Luis G, Jordi V, Toni R, Alberto T, Javi M, Joan M. i Ivan Ll.

 

 P1000889

P1000883

P1000884

P1000890

P1000892 

 

 

 

Gran ruta corriolera de mans del Jose Galindo. I es que el tio quan si posa, si posa de veritat.

Com ve essent habitual, el dia següent a una ruta del calendari bttru, que normalment és en dissabte, també es fa sortida. I com ve essent habitual el Sherpa les fa les dues...

Es reuneix al punt de sortida lo milloret de la èlit del club, els que estan més en forma. Els noms ja fan por per si sols; el Merengue, el Recautxutat, el Maki, el Descender...

La resta de mortals; l'Infiltrat, el 200, el Physio i el Sherpa intentarem no fer-nos mal al fer l'intent de seguir-los.

Ja comencem fent quelcom no gaire normal, pugem pel corriol que uneix el Camí vell de la Llacuna amb el de La Creu Vermella, corriol que sempre havíem fet de baixada i per la trialera. No se'ns havia passat mai pel cap de fer-lo de pujada i està molt i molt xulo. És força tècnic degut a la roca solta que hi ha i el fort pendent, que fa que l'hi traiem la pols al plat petit.

Fem 50 metres i tornem a fer l'inusual pujant el corriol que ve des de Coll de la Portella. Altre cop només l'havíem fet de baixada i ara mateix ja dubto si és millor cap amunt o cap avall. De fet te el seu encant en ambdues direccions, la d'avui, pujant, és dura però pujable al 90% ja que alguna trialera de pujada ens barra el pas i s'ha de fer btt a coll. Cap problema, això es BTT del bo i ja n'estem acostumats.

Un cop al Coll, ens plantem davant de la trialera que baixa a la pista paral·lela que tampoc l'havíem fet mai, recony, és el dia de les novetats. El Descender que s'ho mira, i el Sherpa en un atac de bogeria s'hi tira sense contemplacions, fent la zona amb un Zero. Només el Descender i el Physio el segueixen i la resta fa seny i donen la volta.

L'hi fotem gas avall i trenquem pel Camí de la Ferrana amunt, camí que vàrem batejar fa temps com “el subidón” i que te una bonica rampa del 20 i pico per cent que ens fa entrar el calor.

Un cop al pla de La Tossa ens tirem per la Serp, un corriol amb algun tram tècnic, però baixable al 100%, on el Merengue ens treu els colors a tots demostrant-nos que a part de pujar també l'hi sap fotre canya a l'hora de baixar per corriols.

Ja som direcció Ca l'Amigó i en lloc d'anar direcció a Tous farem un altre novetat. Pugem per la brutal rampa que arriba al Turó de la Censada, a partir d'ara “Corriol de pujada a la Censada” i que és com una putada sense el com. Rampes de fins al 20% en un terreny de pedra solta, tot de molinet, i que només les màquines, Merengue, Descender i Recautxutat van pujar sense posar un peu. L'Infiltrat estava esgotat, el Sherpa estava mort ja el dia abans s'havia clavat 80 km de btt i les cames l'hi feien llufa, el 200 no estava gaire fi, tot i molt millor que al principi del dia.

Fem el cim i anem a comprovar si el corriol de la Traca “pel nom del seu descobridor” és net i es pot baixar. I així és, l'han netejat d'arbres caiguts i de matoll, però és ple de branquetes i rocs. És un corriol de baixada intens i amb moltes esses al principi. Cap al final per això es torna molt rocallós i et deixa els braços fets caldo. Tot i així és una gran troballa i el farem més sovint.

No ens estem per osties i tirem fins a Cal Paco, a Tous, a esmorzar, que hi ha una gana de por.

Intentem fer la tornada pel camí més curt “pla del Magre” ja que per avui ja n'hi ha hagut prou. Però el Maki ens ho torna a complicar al intentar no tocar asfalt, i ens fa pujar pel Camí de la Plantada fins dalt de la Serra de la Nou. Està be com a alternativa a la carretera de Clariana, l'únic que fas més volta i puges un tou més...

Baixem pel pla del Magre, Mare de Deu de la Sala i cap a casa amb una ruta al sac que és per tirar coets.

Un 11 i mig sobre 10 per la ruta i pel Maki.

 

text: Ivan

fotos: Toni R.

Corriols de la Portella - de la Serp - la Traca - i cap a Tous 3D 

 

 

 

 

 

 

 

www.bttrus.com  Web creada el 2 de Maig de 2008 per Cap.